profitshare

sâmbătă, 25 august 2018

Acțiune igienizare biserica evanghelică Nou

Satul Nou (în limba germană Neudorf) se află la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de municipiul Sibiu, în stânga drumului care duce spre Agnita. Atracția principală a localității o constituie vechea biserică săsească. Actualmente luterană, biserica a purtat odinioară hramul Sf. Petru și Pavel. Din punct de vedere arhitectonic aici avem o bazilică romanică datând de pe la mijlocul secolului al XIII-lea cu un decor plastic simplu, însă special. Amintim aici două reliefuri, încastrate ambele în fațada de vest a clopotniței, la stânga vechiului portal, reprezentând un leu și un episcop.

Biserica a trecut, de curând, printr-o intervenție timidă de renovare însă situația nu e nicidecum una fericită. Grămezi mari de gunoaie se găsesc atât în interiorul cât și în curtea bisericii. Ne propunem prin această acțiune să curățăm aceste spații, odinioară sacre, spre a le reda turiștilor dar și localnicilor. Orice mână de ajutor e binevenită!

Loc desfășurare activitate: satul Nou (comuna Roșia), biserica evanghelică

Când: Sâmbătă, 29 septembrie ora 9:00 până la ora 16:00.

Plecare: Str. Stefan cel Mare, Nr.192, Sibiu (din fața stației ITP Total, la ieșire spre Agnita), ora 8:30. Transportul se va realiza cu mașinile personale (pentru cei care nu posedă un automobil vom căuta soluții în limita locurilor disponibile).

Persoană contact: Cosmin Ignat

Ghidaj de specialitate inclus! 😊

Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul până la data de 20 septembrie 2018.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf08yufvoEnJgJ8wEeZTwOqdwH5-LGHA_GxHkou_n2h7evK6Q/viewform

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu